Strüktürel Silikon Giydirme Cephe Sistemleri
Strüktürel Silikon Cephe sistemleri Camın sadeliğini ve asaletini vurgulayan cephe giydirme sistemleridir. Strüktürel silikon cephe sisteminde dıştan bakıldığında alüminyum profil görülmeyip tümüyle cam görünümü oluşturulmaktadır. Bu cephe sisteminde ısı camlar cepheye kaset profilleriyle tutturulmaktadır. Bu profillere özel bir şekilde yapıştırılan camlar dış cephelere oldukça şık bir görünüm kazandırmaktadır. Cam paneller arasındaki sızdırmazlık çift EPDM fitil ile sağlandığından, panellerin arasına sızdırmazlık silikonu çekilmez. Böylece cam panellerin arasında gölge oluşması engellenir. İstendiğinde seçilen herhangi bir cam panel (dışarıdan hangisinin açılır olduğu belli olmaksızın ) gizli kanat haline getirilebilir. Strüktürel Silikon giydirme cephe sistemi yapılara yüksek prestij ve zengin cephe görünümü kazandırdığı için çok tercih edilmektedir. İstenildiğinde, modüllerin içine kanat profili uygulaması yapılarak gizli kanat mekanizmaları yerleştirilebilir. Camın sadeliğinin ve asaletinin ön plana çıktığı silikon giydirme cephe sistemleri yapıya komple bir şıklık getirmektedir.
Kapaklı giydirme cephe sistemleri
Modern mimarinin genellikle tercih ettiği bu sistemin özelliği kapakların yatay ve düşey akslarda camlar ile birlikte görülmesidir. Teknolojik ve ekonomik kolaylıklar sağlayan bir sistemdir. Görsel olarak yatay ve dikey çizgi şeklinde kendini göstermektedir. Bu sistemin yapıya uygulanışında katlardaki döşeme betonuna denk gelecek şekilde yerleştirilen çelik ankrajlarla monte edilen düşey profiller ve bunlar arasına görsel veya parapet önü camlarını taşıyabilmek için gerekli yatay kayıt profiller yardımı ile imal edilir. Yatayda ve düşeyde kapak profili kullanılarak da camların cepheye sabitlenmesi sağlanır.
Yarı Kapaklı Giydirme Cephe Sistemleri
Yarı Kapaklı Cephe Sistemleri, Kapaklı Cephe Sistemlerine benzer olarak dizayn edilmekle beraber aralarındaki farklılık cam montajı sonrası yapılan kapak imalatının düşey veya yatay olmak üzere tek yönde yapılmasından kaynaklanır. Bu sistemde yatay veya düşey profillerden birisi kapaklı, diğeri ise epdm fitil ve silikon dolgulu olmaktadır. Bu sistemde camlar yine kapak ile cepheye sabitlenirken, kalan derzler epdm fitil veya silikon yardımı ile imal edilir. İstenildiğinde Kapaklı Cephe Sistemine kolaylıkla dönüştürmek mümkündür.
Isı Yalıtımsız Alüminyum Giydirme Cephe Sistemleri
Yüksek enerji tasarrufuna ihtiyaç duyulmayan alanlarda ve iç mekanlarda kullanılan bu sistem alüminyum sisteminin ısı iletim katsayısı yüksek olması nedeniyle ısıların geçişine izin verilen bir sistemdir.
Alüminyum giydirme cephe sistemleri
Yüksek enerji tasarrufunun istenildiği tüm alanlarda kullanılabilen bu sistem, iç ve dış alüminyum profillerin ısı yalıtımını sağlayabilecek şekilde yalıtkan özellikli Epdm contalar ile birbirine monte edildiği doğrama sistemidir. Bu sistemlerin kullanıldığı alanlarda ısı yalıtımlı doğramaların iç yüzeyleri yüksek yalıtım özelliği sayesinde soğumaz ve böylelikle su buharının yoğunlaşması engellenerek terlemenin önüne geçilir. Ayrıca uygun cam tercihi ile yüksek oranda ısı yalıtımı elde edilebilir.
Isı Yalıtımlı Alüminyum Giydirme Cephe Sistemleri
GİYDİRME CEPHE NEDİR ?
Giydirme cephe çeşitli taşıyıcı tip binalarda, binanın dış yüzünün alüminyum malzemeden kullanılan ana ve ara taşıyıcı elemanların dayanıklı ve fonksiyonel bir şekilde bir araya getirilmesi, cam, kompozit levha veya alüminyum levha gibi yapı malzemeleri ile bütünleştirilmesidir.
İnşaat ve Taahhüt
Firmamız, inşaat ve taahhüt hizmetlerinde; projelendirmeden yapım aşamasına kadar, malzeme seçimi ve uygulamada kaliteden ödün vermemektedir. Yapımını sürdürdüğümüz ve tamamladığımız yapılar bunun en açık örneğidir. Firmamız ayrıca, profesyonel teknik kadrosu ile, kendi inşaatlarınızın şantiye takibini de yürütmektedir. Bu konuda koşulsuz müşteri memnuniyeti her zaman ön planda tutulmaktadır. İnşaat taahhüdü: Gerek resmi ve gerekse özel sektör yatırımcı kuruluşlarının hazırlattığı projelere dayalı olarak çeşitli usullerle ihale edilen işlerin inşaat taahhüt hizmetlerini yüklenebilmektedir. Proje İnşaat taahhüdü: Yatırımcı kuruluşların talebine göre yatırım sahasının etüdü, proje ve ruhsat işlemlerinin yürütülmesi ve yatırmcı tarafından tercih edilen alternatifin projelendirilerek inşaat işleriyle birlikte yüklenilmesi sürecini kapsamaktadır. Anahtar Teslim İnşaat taahhüdü: Bu yöntemle söz konusu yatırımın fizibilitesi, projelendirilmesi, inşaat işleri yanında ayrıca teçhizatı ve tefrişatı ile birlikte işletmeye alınması dahil her türlü mühendislik ve işletmecilik hizmetlerinin yüklenilmesi söz konusudur.